7 Temmuz 2012 Cumartesi

Nereye Gidersem Gökyüzü Benimdir

   Şafak Pavey'i geçen yıl yapılan seçimlerden sonra tanıdım. Yeni milletvekili olmuştu, ama herkesin dikkat çektiği tarafı çok hanımefendi bir muhalif oluşu değil, bacağının birinin protez olmasıydı.
   Malum birazcık pornoya düşkün, daha çok Doğulu bir toplumuz. Severiz böyle insanların zayıf taraflarını nazara vermeyi. Ve bu genelde prim yapar. Basın ne yapsın; arz-talep meselesi daha çok.
Sonraları ne kadar edeplice muhalefet yaptığını görünce iyice dikkatimi çekmeye başlamıştı. Hele de CHP'de böyle birinin bulunması çok hoşuma gitti, ne yalan söylim. Nezaketi önde tutan bir hanımefendi var, muhalif.
Neyse kendimi tekrarlamaya başlamadan sadede geleyim: Bir konuşması var Pavey'in, muhtemelen bütçe görüşmelerindeki konuşmasıydı.. Zirve yapmıştı bana göre. İlk defa hayatımda CHP'li birisiyle gurur duyduğumu anladım. Müthişti, çok kibardı, ve nazikçe gönüllere o kadar güzel dokunmuştu ki; eleştirinin nasıl hem o denli estetik, hem de etkileyici olabileceğini de göstermişti. Neyse, ne anlatıyorum ben: İzleyelim vidyoyu, sonra ben devam edeyim, buyrun:

 


   Bu güzel vidyodan sonra ben biraz araştırmaya koyulunca Sevgili Şafak Pavey'i, bir de kitabını buldum; imledim daha sonra alırım diye ama hala siparişini vermedim. Şimdi artık alayım diyorum ama burda da paylaşmış olayım. "Nereye Gidersem Gökyüzü Benimdir" kitabın adı; bookmark ise şöyle... Hazır kitabın tanıtımına bakmışken siteye de biraz bakın derim.
Bir de kitabın web'den ulaşılabilecek sayfa ise şurda: Kitapyurdu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder